Koirien koulutus

Monipuolinen kurssitarjonta

Näiden kurssien lisäksi järjestämme pentutreffejä. Tassumafia järjestää paljon erilaisia kursseja ja otamme mielellämme asiakkaiden toiveita kursseista huomioon. Kaikki tulevat kurssit löytyvät alta. Maksimimäärä kursseille on kuusi koirakkoa. 

Kurssille voit ilmoittautua kätevästi laittamalla sähköpostia osoitteeseen: info@tassumafia.fi. Tai soittamalla 0505142700. Alle viikko ennen sovittua tapaamisajankohtaa peruutetusta kurssista veloitetaan 50% sen hinnasta. Kurssimaksu peritään kokonaisuudessaan mikäli tunnin varannut jättää tulematta sovittuun tapaamiseen ilman erillistä ilmoitusta.

Tassumafian kouluttajat ovat aktiivisia koiraharrastajia, joilta löytyy vankka kokemus koirista ja  kouluttamisesta. Lisää tietoa kouluttajasta saat klikkaamalla kouluttajan nimeä.

Sanni - Emma


 

Pentukurssi

Kenelle: 3 - 10 kuukauden ikäisille pennuille (12 viikkoa + 1 viikko ensimmäisestä rokotteesta)

Sisältö: Pentukurssi alkaa teorialuennolla, jonka jälkeen jatkamme viisi kurssikertaa käytännön harjoittelun parissa. Käymme läpi kontaktiharjoituksia, rauhoittumista ja luopumista, istu, maahan ja odota, sekä luoksetuloharjoituksia.

Tavoite: Kurssin tavoitteena on antaa ohjaajalle työkalut pentunsa kasvattamiseen sekä vahvistaa pennun ja ohjaajan välistä yhteistyötä ja kommunikointia, jotka ovat peruspilareita hyvän ja toimivan suhteen luomiseen.

Ryhmä: Maksimimäärä 6 koirakkoa

Hinta: 140€

Kesto: 6 x 45 min


Ajankohta: Maanantai 25.03 ,01.04, 08.04, 15.04, 29.04 ja 06.05. kello 19:00-19:45 (huomioi: 22.4. pääsiäisenä ei le tuntia)

Kouluttaja: Sanni

Paikkoja jäljellä: kurssi käynnissä


Ajankohta: Maanantai 29.04, 06.05, 13.50, 20.05, 27.05 ja 03.06 kello 18:00-18:45

Kouluttaja: Sanni

Paikkoja jäljellä: 6


Ajankohta: Lauantai: 13.04, 27.04, 04.05, 11.05, 18.05. ja 25.05. kello 13:00-13:45 (huomioi: Pääsiäisenä ei ole tuntia)

Kouluttaja: Anna. ( Anna valmistuu koirankouluttajaksi, kurssi sen takia -30% )

kurssin hinta: 98€

Paikkoja jäljellä: 2


Nuorten koirien kurssi (pentukurssi 2)

Kenelle: Nuorille koirille (alle 18 kuukautta). Pentukurssin käyneille tai koirakoille, jotka hallitsevat vastaavat taidot.

Sisältö: Kurssi sisältää kuusi käytännön treenikertaa, joiden aikana käymme läpi pääasiassa pentukurssilla opittuja asioita, mutta haastavammassa muodossa. Opettelemme myös uusia tarpeellisia asioita kuten targettiharjoituksia.

Tavoite: Kurssin tavoitteena on saada nuori koira toimimaan yhteistyössä ohjaajansa kanssa myös häiriön alla.

Ryhmä: Maksimimäärä 6 koirakkoa

Hinta: 140 €

Kesto: 5 x 45 min


Nose work

Kenelle: Nose Work sopii kaikille koirille ja ohjaajille, rotuun tai ikään katsomatta.

Sisältö: Tällä alkeiskursilla opetetaan koiria tunnistamaan kohdehaju ja liittämään siihen jokin ilmaisu, esimerkiksi maahanmeno, istuminen, haukkuminen tai katsominen. Kurssilla hajua etsitään laatikoista sekä myös koulutustilaan piilotettuna.  

Tavoite: Koira saa mukavaa aktivointia, ja useimmille koirille nenän käyttäminen onkin rauhoittavaa toimintaa, jonka on todettu parantavan koiran hyvinvointia. Laji ei vaadi koiralta tai ohaajalta mitään erikoisosaamista, sitä on helppo harrastaa myös kotioloissa ja sen avulla voi tarjota koiralle mielekästä puuhastelua esimerkiksi työpäivän ajaksi.

Hinta: 140€

Kesto: 5x45min


Ajankohta: Keskiviikkoisin: 20.03, 27.03, 03.04, 10.04, 17.04. kello 18:00-18:45

Kouluttaja: Sanni

Paikkoja jäljellä: kurssi käynnissä


Ajankohta: Keskiviikkoisin: 24.04, 08.05, 15.05, 22.5, 29.5. kello 18:00-18:45 (huomioi: Vappuna 1.5. ei tuntia)

Kouluttaja: Sanni

Paikkoja jäljellä: 6


Nose Work 2 -jatkokurssi

Kenelle: Nose Workin alkeiskurssin suorittaneille

Sisältö: Tällä kurssilla harjoittelemme 1-luokan eukalyptuksen, 2-luokan laakerinlehden sekä näiden hajujen sekoituksella laatikkoetsintää, sisätilaetsintää ja sään salliessa myös ulkoetsintää. Haastetta lisätään ottamalla mukaan myös koiralle merkittäviä häiriöhajuja (ruokaa, leluja, muiden eläinten hajuja ym.).

Tavoite: Koira saa mukavaa aktivointia, ja useimmille koirille nenän käyttäminen onkin rauhoittavaa toimintaa, jonka on todettu parantavan koiran hyvinvointia. Lisäksi kurssi tarjoaa koirakolle mahdollisuuden kehittyä rakastamansa lajin parissa!

Hinta: 140€

Kesto: 5x45min


Ajankohta: Keskiviikkoisin: 24.04, 08.05, 15.05, 22.5, 29.5. kello 20:00-20:45 (huomioi: Vappuna 1.5. ei tuntia)

Kouluttaja: Sanni

Paikkoja jäljellä: 6


Rally-tokon alkeet

Kenelle: Kurssi soveltuu kaikille rally-tokosta kiinnostuneille, joko omana kokonaisuutenaan tai arkitottelevaisuuden jatkona. Rally-tokon monipuoliset liikkeet ovat erinomaista aktivointia koiralle kuin koiralle iästä tai koosta riippumatta.

Sisältö: Kurssilla harjoitellaan rally-tokon alokasluokan liikkeitä, jotka rally-tokoradalla ilmoitetaan niin sanotuilla tehtäväkylteillä. Alokasluokan kylteistä löytyy muun muassa perusasento kahdella eri tavalla suoritettuna, vauhdin tempoa muuttavia kylttejä, erilaisia käännöksiä ja pujotteluita sekä paljon muita hauskoja ja monipuolisia liikkeitä.

Tavoite: Rally-toko on laji, joka ennen kaikkea kehittää koiran ja ohjaajan välistä ilosta yhdessä tekemistä sekä tukee myös koiran kehonhallintaa.

Ryhmä: Maksimimäärä 6 koirakkoa

Kesto: 4x45min

Hinta: 110 €


Ajankohta: Maanantaisin: 01.04, 08.04, 15.04, 29.04. kello 20:00-20:45 (huomioi: pääsiäisenä 22.04. ei ole tuntia)

Kouluttaja: Sanni

Paikkoja jäljellä: 3


Arkitottelevaisuus

Kenelle: Kaikille

Sisältö: Kurssi sisältää viisi käytännön treenikertaa, joiden aikana käymme läpi arkea helpottavia käyttäytymismalleja koirakkokohtaisesti ja häiriöastetta muuttaen. Harjoittelemme vierellä kulkemista, paikallaoloa, luoksetuloa häiriössä, käsittelyä sekä luopumista.

Tavoite: Vahvistaa koiran ja ohjaajan suhdetta sekä opettaa koiralle käytösmalleja, joista on hyötyä arjessa.

Ryhmä: Maksimimäärä 6 koirakkoa

Hinta: 140 €

Kesto: 5 x 45 min


Ajankohta: Keskiviikko: 27.03, 03,04, 10.04, 17.04, 24.04. kello 19:00-19:45

KOULUTTAJA: SANNI

PAIKKOJA JÄLJELLÄ: 3


Arkitottelevaisuuden jatkokurssi

Kenelle: Arkitottelevaisuus kurssin tai vastaavan kurssin/tason omaaville koirakoille

Sisältö: Kurssi sisältää viisi käytännön treenikertaa, joiden aikana jatkamme arkea helpottavien käyttäytymismallien opettamista koiralle. Jatkamme vierellä kulkemisharjoittelua häiriöastetta kasvattaen, opettelemme maahanmenoa ja seisomista liikkeestä ja etäisyydellä, sekä harjoittelemme erilaisia palkkaussuuntia koiralle.  Jatkamme myös juorukello ja luoksetuloharjoituksia.

Tavoite: Opettelemme käytösmalleja joita helposti voi hyödyntää arjessa, samalla panostaen koiran ja ohjaajan yhteistyöhön. 

Ryhmä: Maksimimäärä 6 koirakkoa

Hinta: 140 €

Kesto: 5 x 45 min


Rotukohtaiset kurssit

Suuren kysynnän vuoksi järjestämme myös rotukohtaisia kursseja. Otamme mielellämme vastaan asiakkaiden toiveita. Info@tassumafia.fi


Beagle-kurssi

Kenelle: Kaiken ikäisille beagleille

Sisältö: Kurssi sisältää neljä käytännön kurssikertaa, missä opetellaan hauskoja ja arkea helpottavia temppuja, samoin nenän käyttöä, samalla tutustuen saman rodun edustajiin.

Kurssin tavoite: Hauskaa yhteisoloa ja treenaamista saman rodun harrastajien kanssa.

Ryhmä: Maksimimäärä 6 Koirakkoa

Hinta: 110€

Kesto: 4 x 45min


Näyttelykurssi

Kenelle: Näyttelykurssit on suunnattu kaikille näyttelyharrastuksesta kiinnostuneille.

Sisältö: Kurssilla tutustutaan näyttelymaailman käytäntöihin, tapahtumiin kehässä sekä harjoitellaan näyttelykoiralle välttämättömiä taitoja, kuten paikallaan seisomista, käsittelyn sallimista sekä rodunomaisesti liikkumista.

Tavoite: Kurssi antaa perustiedot ja -taidot sujuvan näyttelypäivän takaamiseksi.

Ryhmä: Maksimimäärä 6 koirakkoa

Hinta: 20€/kerta

Ajankohta:  10.4. kello 20:00

(voimme järjestää tunteja tarpeesi mukaan)

Kouluttaja: Sanni

 


Hienosti hihnassa

Kenelle: Kurssi toimii omana kokonaisuutenaan tai Pentu-, Nuorten koirien tai Arkitottelevaisuuskurssin jatkokurssina. Kurssi soveltuu lievien käytösongelmien ratkontaan.

Sisältö: Tällä kurssilla pureudutaan harjoituksiin, joiden avulla kitketään ei-toivottuja käyttäytymismalleja hihnakäytöksestä. Yleisempiä hihnakäytöksen ei-toivottuja käyttäytymismalleja ovat hihnassa vetäminen, ohitusongelmat sekä kontaktin kadottaminen koiraan lenkkeillessä.

Tavoite: Käymme läpi, miten opettaa koiralle luotettava kontakti, vierellä kulkeminen sekä erilaisten häiriöiden rauhallisesti ohittaminen. Lisäksi harjoittelemme luopumiskäskyä "jätä".

Ryhmä: Maksimimäärä 6 koirakkoa

Hinta: 140 €

Kesto: 5 x 45 min


Ajankohta: Keskiviikkoisin: 06.03, 13.03, 20.03, 27.03, 03.04. kello 20:00-20:45

Kouluttaja: Sanni

Paikkoja jäljellä: kurssi käynnissä


Temppu- ja kehonhuoltokurssi

Kenelle: Temppu- ja kehonhuoltokurssi soveltuu kaikenikäisille ja rotuisille koirille.

Sisältö: Kurssilla harjoitellaan hauskoja temppuja, jotka soveltuvat erinomaisesti koiran monipuoliseen aktivointiin sekä kehonhallinnan kehittämiseen. Temppuja rakennetaan esimerkiksi kohdetyöskentelyä hyödyntämällä.

Tavoite: Uusien käytösten harjoittelu parantaa koirakon keskinäistä luottamusta sekä vahvistaa kontaktia koiran ja ihmisen välillä. Temppujen lisäksi tehdään tasapainoharjoituksia ja venyttelyjä, jotka täydentävät hyvin koiran arkiliikuntaa sekä kehittävät aktiivisemmankin harrastekoiran kehonhallintaa. Kurssin aikana voit myös itse esittää toiveita koulutettavista tempuista.

Ryhmä: Maksimimäärä 6 koirakkoa

Hinta: 140 €

Kesto: 5 x 45 min

Ajankohta: 

Paikkoja jäljellä:

Kouluttaja: Sanni


Harjoitusta tuomarin käsittelyyn

Kenelle: Kurssi sopii erinomaisesti sekä aroille, tuomarin käsittelyä vältteleville koirille, että tuomariin turhan innokkaasti suhtautuville koirille. Kurssia ei ole tarkoitettu ihmisiä tai koiria kohtaan aggressiivisesti käyttäytyville koirille, vaan heille suosittelemme yksilöohjausta ennen ryhmäkoulutukseen tulemista.

Sisältö: Kurssilla tehdään erilaisia harjoituksia, joiden avulla koira tottuu ja parhaimmassa tapauksessa oppii nauttimaan ihmisen kosketuksesta. Yli-innokkaille puolestaan opetetaan malttia ihmisten kohtaamisessa. Kurssilla harjoitellaan myös pienten koirien pöydälle nostamista.

Tavoite: Kurssin aikana on tarkoitus saada koiralle miellyttäviä kokemuksia tuomarin käsittelystä, ja muuttaa negatiivinen kokemus positiiviseksi.

Ryhmä: Maksimimäärä 6 koirakkoa

Hinta: 90 €

Kesto: 3 x 45 min

Ajankohta:

Kouluttaja: Sanni

Varmistathan, ettei koirallasi ole loisia tai tarttuvia tauteja. Jos koirasi tartuttaa taudin tai tuo loisia Tassumafiaan, vastaat aiheutuneista kustannuksista Tassumafialle ja kolmansille osapuolille.