Kouluttajat

 

DSC_0292 2.jpg

Sanni

Olen 28-vuotias eläintenkouluttaja Helsingistä. Alun perin olen kotoisin maaseudulta, missä olen viettänyt eläinten parissa koko ikäni. Aktiivisen koiraharrastuksen olen aloittanut 10-vuotiaana saatuani ensimmäisen oman koirani. Neljä vuotta myöhemmin aloin toimimaan koulutusohjaajana paikallisessa koirayhdistyksessä ollessani vain 14-vuotias. Tällä hetkellä kotoani löytyy kaksi salukipoikaa, joiden kanssa aikaani vietän niin pitkillä metsälenkeillä kuin näyttelykehien huumassa.

Eläintenkouluttajan ammattitutkinnon (eläintenhoitaja erikoisosaamisalana eläintenkoulutus) olen suorittanut Helsingin Amiedussa. Tämän lisäksi olen valmistunut muotoilijaksi Hämeen ammattikorkeakoulusta sekä suorittanut kasvatustieteen perusopinnot Helsingin avoimessa yliopistossa, minkä koen hyödyksi myös nykyisessä työssäni. Kouluttajana haluan kehittyä jatkuvasti ja tartunkin mielelläni uusiin ja erilaisiin haasteisiin eläintenkouluttajan eettisiä sääntöjä noudattaen. Sekä eläimen että ihmisen hyvinvointi koulutustilanteessa on minulle ensiarvoisen tärkeää, minkä takia pohjaan koulutukseni koirakon yksilöllisten tarpeiden toteutumiseen.

Koulutusmenetelmäni on käyttäytymistieteisiin pohjautuen operantti ehdollistaminen. Vahvisteita käyttämällä toivotunlainen käytös tehdään eläimelle kannattavaksi ja ei-toivottu kannattamattomaksi. Ennaltaehkäisevällä koulutuksella ei-toivottu käytös pyritään kitkemään ennen kuin varsinaisia ongelmia syntyy, jolloin myös eläin välttyy turhalta stressiltä. Iloinen koira sekä sujuva yhteistyö koirakon välillä ovat keskeisimmät avaimet molemmille mielekkääseen, tehokkaaseen oppimiseen!