2018-05-06-16-58-06.jpg

Kiia

Olen Kiia, 22-vuotias koiraharrastaja ja Helsingin yliopiston kotieläintieteiden opiskelija. 

Eläimet ovat kuuluneet elämääni pikkutytöstä asti, ja tällä hetkellä talutushihnoja solmuun pyörittää kuusi ihanaa chihuahuaa. Omien koirien kanssa on harrastettu aina paljon, erityisesti näyttelyitä, agilitya ja rally-tokoa, niin harraste-kuin kilpatasollakin. Niiden lisäksi rennosti esimerkiksi doboillaan ja treenataan hauskoja temppuja varioiden esimerkiksi koiratanssia ja muita harrastuslajeja, ja etenkin ensimmäinen chihuahuani osaakin pelkästään eri temppukäskyjä kymmenittäin erilaisia.

Kaksi chihuahuapentuetta olen myös kasvattanut maailmalle omalla kennelnimelläni, joten etenkin pikkukoirat ovatkin erittäin tutuiksi tulleet tässä vuosien aikana.

Olen jo todella pitkään ollut erittäin kiinnostunut eläinten ruokinnan vaikutuksista niiden hyvinvointiin. Siksi hakeuduin opiskelemaan Helsingin yliopistoon kotieläintieteitä kaksi vuotta sitten, ja olenkin nyt suuntautumassa ja erikoistumassa omissa opinnoissani eläinten ravitsemukseen.

Eläinten kouluttamisen kanssa olen noudattanut periaatetta, että liian vakavasti ei mukavaa yhdessätekemistä tarvitse aina ottaa. Stressiä vähentämällä ja positiivisella vahvistamisella edetään määrätietoisesti ja tehokkaasti siihen lopputulokseen johon halutaan - mutta otetaan ilo irti matkasta sinne.